У Саудівській Аравії поліцейські побили мешканок дитбудинку, які протестували проти поганих умов проживання

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Саудівській Аравії поліція розслідує інцидент на відео, де силовики б’ють молодих жінок, які оголосили голодування на знак протесту проти умов проживання у дитячому будинку, де вони перебувають.

Про це повідомляє The Telegraph.

 

На відео кілька чоловіків хапають і б’ють жінок палицями та ременями, тягають їх за волосся. Зазначається, що чоловіки використовували електрошокери та погрожували жінкам, які знімали напад на камеру.

Саудівські активісти, які живуть поза межами країни, стверджують, що це відео є яскравим прикладом жорстокого поводження з жінками з боку сил безпеки в Саудівській Аравії.

Губернатор регіону, де стався інцидент, заявив, що створює комітет для розслідування цього випадку й “передасть” справу до “компетентних органів”.

Побиття відбулося після того, як мешканку Саудівської Аравії засудили до 45 років ув’язнення за коментарі, опубліковані в соціальних мережах.

Нагадаємо, суд у справах про тероризм визнав Нуру бинт Саїд аль-Кахтані винною у “використанні інтернету для розриву соціальної структури” та “порушенні громадського порядку з використанням соціальних мереж”.

Це другий подібний випадок за серпень. Наприкінці серпня у Саудівської Аравії ще одну жінку засудили до 34 років позбавлення волі за звинуваченням у підтримці активістів у твіттері. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter