У розшук оголосили російського військового, якого підозрюють у погрозі вбивством цивільному на Київщині

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо старшого механіка-водія 37 окремої мотострілецької бригади 36 загальновійськової армії збройних сил РФ, якому закидають порушення законів та звичаїв війни.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.  

Фото: Офіс генерального прокурора 

Імені росіянина в повідомленні не називають, однак ще навесні українські розвідники публікували список військовослужбовців батальйонної тактичної групи 37 окремої мотострілецької бригади, які брали участь у війні в Україні. Серед імен щонайменше 91 “старший механік-водій”. 

Також журналісти “Слідства.Інфо” отримали дані про телефонні дзвінки кількох десятків російських військових, насамперед із 64 бригади з Хабаровська, а також 37 та 5 бригад з Бурятії, які доводили їхню присутність на Київщині та Житомирщині.

Про підозру росіянину заочно повідомили ще в листопаді. За даними слідства, у березні 2022 року, під час окупації селища міського типу Іванків, підозрюваний зупинив автомобіль із трьома цивільними мешканцями, яким, погрожуючи зброєю, наказав вийти з машини та віддати йому мобільні телефони.

“Крім того, військовослужбовець РФ провів обшук автомобіля, де виявив схований телефон водія. Після цього, погрожуючи вбивством, він завдав чоловікові удар прикладом автомата по тулубу та вимагав надати йому інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, територіальної оборони і мисливців”, – розповідають слідчі. 

Нині російського військового оголосили в розшук. Правоохоронці перевіряють його причетність до скоєння інших злочинів, зокрема умисних убивств.

Нагадаємо, що судитимуть громадянку Росії Ольгу Биковську, якій закидають порушення законів та звичаїв війни. Йдеться про історію, коли СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона зі сміхом заохочує чоловіка “ґвалтувати українських баб”. 

Її чоловік, 27-річний Роман Биковський, служив з десантниками, які брали участь в окупації Криму, куди він через чотири роки перевіз власну сім’ю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter