Журналісти “Слідства.Інфо” ідентифікували ще кілька десятків російських військових, які перебували на Київщині

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Журналісти “Слідства.Інфо” отримали дані про телефонні дзвінки ще кількох десятків російських військових, насамперед з 64-ї бригади з Хабаровська, а також 37-ї та 5-ї бригад з Бурятії, які доводять їхню присутність на Київщині та Житомирщині. Крім того, журналісти підтвердили присутність у цих областях щонайменше 14 військових з 5-ї танкової бригади. 

Про це йдеться в матеріалі видання. 

“Слідство.Інфо” зазначає, що отримало від надійних джерел список з кількома сотнями російських номерів, з яких телефонували переважно також на російські номери. Відбувалося це у Київській області у березні – саме тоді, коли деякі населені пункти захопили російські окупанти, які намагалися прорватися до Києва.

Окрім самих російських телефонних номерів, журналісти також отримали адреси базових станцій мобільного зв’язку, поблизу яких здійснювалися дзвінки. Переважно навколо Києва: Бучанський район, а також деякі села на півночі Київщини. Також журналісти отримали деяку інформацію про власників цих мобільних номерів. 

У результаті пошуку “Слідство.Інфо” встановило кілька десятків російських військових з точними датами та місцями перебування на Київщині. 

Зокрема, з отриманого списку телефонних номерів журналісти верифікували понад десяток окупантів із 64-ї бригади, номери телефонів яких зафіксували у захоплених протягом березня регіонах Київщини.

“64-та мотострілецька бригада з Хабаровського краю чи не найбільше “прославилася” серед окупаційних військ. Саме ця російська бригада відзначилася особливими звірствами в Бучі: російські окупанти закатували та розстріляли сотні мирних українців”, – зазначають журналісти. 

28 квітня десятьом військовослужбовцям зі 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил Росії оголосили про підозри у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни через катування мирних мешканців у Бучі. 

Як свідчать проаналізовані “Слідством” списки, військовослужбовці цієї бригади впродовж березня перебували у таких населених пунктах: Макарів, Наливайківка, Червона Слобода, Колонщина, Бородянка, Шпитьки й Личанка.

Таким чином ідентифікували присутність 27-річного уродженця Томської області Максима Дєєва у селищі Макарів. 

Інший окупант із 64-ї бригади — 31-річний єфрейтор Олексій Корсунцев здійснив дзвінок із села Колонщина Бучанського району.

Ще один підрозділ окупантів, який, за даними українських Збройних сил, причетний до геноциду і вбивств мирних жителів на Київщині, — 37-ма мотострілецька бригада із міста Кяхта в Бурятії.

Аналізуючи отриманий список, журналісти встановили щонайменше 14 військовослужбовців цієї бригади, номери яких “зловили” базові станції на Київщині та Житомирщині, де також було окуповано декілька сіл. 

Отримані дані дозволяють стверджувати, що згаданий підрозділ вчиняв воєнні злочини принаймні у таких населених пунктах: Іванків, Бородянка, Лишня, Червона Слобода, Личанка, Шпитьки, Северинівка. А також у селі Високе на Житомирщині. 

У селі Северинівка Бучанського району 3 березня “засвітився” телефон 39-річного мешканця Бурятії Сергія Усольцева, пише “Слідство”. 

Інший окупант із 37-ї бригади – 22-річний рядовий Булат Дирбєєв. 8 березня його номер телефону зафіксувала базова станція у селі Личанка, що у Бучанському районі.

30-річний сержант Володимир Нечаєв станом на 25 березня, імовірно, перебував у селі Червона Слобода.  

Крім того, з отриманих списків журналісти встановили телефонні номери щонайменше 14 військових з 5-ї танкової бригади, які були активні на Київщині та Житомирщині. Йдеться про населені пункти Лютіж, Білогородка, Личанка, а також село Високе на Житомирщині.

“Російські медіа неодноразово повідомляли про вбитих в Україні росіян з 5-ї танкової бригади з міста Улан-Уде (Бурятія). Але досі не було чіткого розуміння, де саме вони були”, – зауважили в розслідуванні. 

Так ідентифікували 28-річного сержанта Мітапа Бадмаєва, який 6 березня телефонував з села Личанка Бучанського району. У цьому ж селі на початку березня користувався своїм мобільним ще один окупант з п’ятої бригади – 29-річний молодший сержант Арсалан Хобраков.

Нагадаємо, що на Київщині продовжують виявляти загиблих від рук військових РФ цивільних. 21 травня у селі Бузова Бучанського району знайшли ще двох вбитих російськими окупантами мирних жителів

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter