У Росії журналістів видання “Idel.Реалії” визнали “іноземними агентами”

Дата: 04 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

3 грудня, Міністерство юстиції Росії включило до реєстру ЗМІ-“іноагентів” Аліну Григорєву, Андрія Григорєва, Регіну Хісамову та Регіну Гімалову. 

Про це йдеться на сайті відомства.

Джерело: svoboda.org

3 грудня 2021 року на виконання вимог чинного законодавства Російської Федерації до реєстру іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента, включені Хісамова Регіна Фаритівна, Гімалова Регіна Емілівна, Григор’єв Андрій Валерійович та Григор’єва Аліна Олександрівна“, – заявили у російському Мін’юсті.

Всі ці журналісти працювали або працюють із проєктом “Радіо Свобода” під назвою “Idel.Реалії”. Видання переважно пише про регіон Надволжя.

Того ж дня разом з ними у список внесли “Правозахисну групу “Громадянин. Армія. Право”, яка займається захистом прав військовозобов’язаних.  

Загалом у реєстрі ЗМІ – “іноземних агентів” у Росії зараз 103 особи й організації, включно з російськомовними проєктами “Радіо Свобода”.

Нагадаємо, російський Мін’юст присвоїв статус так званого “іноземного агента” проєкту Bellingcat, який працює над журналістськими розслідуваннями.

Як відомо, за російськими законами, “іноагенти” зобов’язані всі свої повідомлення маркувати текстом чи плашкою, яка попереджає, що “це повідомлення” поширене ЗМІ-“іноагентом”. За невиконання цієї та ще багатьох умов російська влада може штрафувати видання, а на журналістів можуть відкрити адміністративні, а згодом і кримінальні провадження. Крім того, навіть неофіційне об’єднання людей без юридичного оформлення можуть визнати “небажаною організацією”, що також накладає певні санкції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter