У Росії засудили чоловіка за нібито підрив газопроводу в окупованому Криму

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії суд засудив 43-річного чоловіка до 18 років ув’язнення за нібито підрив газопроводу в селищі Кореїз окупованого Криму.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ, які оприлюднили відео з “зізнанням” обвинувачуваного.

Скриншот з відео росЗМІ

За версією російських слідчих, чоловік з 24 лютого до 8 листопада 2022 року нібито пройшов навчання під керівництвом співробітника СБУ в Дніпропетровській області з виготовлення та застосування вибухівки. А в червні 2023 року отримав від співробітника української спецслужби інформацію про схованку з компонентами вибухівки та інформацію щодо її виготовлення.

У серпні 2023-го федеральна служба розслідувань РФ заявила про затримання чоловіка, який нібито підірвав газогін в окупованому Криму у селищі Кореїз. Для цього він начебто використав саморобний вибуховий пристрій, який йому передали через схованку.

Також засуджений зобов’язаний виплатити півмільйона рублів штрафу.

Ім’я та прізвище фігуранта справи окупанти не повідомили. За даними телеграм-каналу “Голос Криму”, йдеться про Сергія Єжова. У ФСБ РФ стверджують, що затриманий має російське громадянство, проте офіційного підтвердження цього немає. З боку української сторони також не було інформації щодо цієї справи, пишуть журналісти.

Нагадаємо, що 23 червня 2023 року в Кореїзі 500 абонентів залишилися без газу через пошкодження газогону. Тоді причину пошкодження окупаційна влада не повідомила.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти в Криму відправили за ґрати трьох рідних братів із села Чонгар Генічеського району Херсонської області – Артура, Арсена та Аблямеда Меметшаєвих – за нібито причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter