У Росії заарештували засновника компанії з кібербезпеки, яка співпрацювала з Інтерполом

Дата: 30 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Москві затримали засновника компанії з кібербезпеки Group-IB Іллю Сачкова: його відправили під арешт до 27 листопада через підозру у державній зраді.

Про це повідомляє російська редакція Forbes з посиланням на пресслужбу Лефортовського суду Москви.

Ілля Сачков. Джерело: Бізнес-школа СКОЛКОВО

Водночас із держзрадою чоловікові закидають співробітництво з іноземною розвідкою. Йому загрожує до 20 років в’язниці. Деталі справи силовики не розголошують.

У офісі компанії пройшли обшуки, проте пресслужба Group-IB заявила, що не надає інформації про їхні причини. Також тут наголосили на тому, що компанія працює в штатному режимі.

Group-IB – одна з найвідоміших у сфері комп’ютерної безпеки в Росії. Вона бореться з кібератаками та онлайн-махінаціями, неодноразово співпрацювала з Інтерполом, ОБСЄ та російськими правоохоронцями.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Слідчий комітет Росії відкрив нову справу щодо опозиційного політика Олексія Навального, який уже відбуває покарання в колонії. Росіянина та його найближчих соратників звинувачують у створенні “екстремістської спільноти”.

Кримінальна справа проти політика та його соратників є вже третьою, яку відкрили від початку поточного року. Ще одну відкрили наприкінці минулого. Вона стосувалася нібито використання пожертв Фонду боротьби з корупцією в особистих цілях. 

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала Навального в’язнем сумління. Влітку росіянин заочно отримав премію мужності Женевського форуму з прав людини і демократії.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter