У Росії український фонд допомоги військовим “Повернись живим” визнали “небажаною організацією”

Дата: 21 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Мін’юст Росії вніс до реєстру “небажаних” організацій український благодійний фонд допомоги армії та ветеранам “Повернись живим” і рух за незалежність Карелії “Stop the Occupation of Karelia”.

Відповідну інформацію розміщено на сайті російського мін’юсту, пише “Настоящее время”.

Автор: Нікіта Тітов. Джерело: фейсбук-сторінка БФ “Повернись живим”

Фонд “Повернись живим” створено 2014 року. Організація забезпечує військові підрозділи озброєнням, транспортними засобами, тепловізорами та приладами нічного бачення, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками, комплектами для розмінування та іншою технікою. Є одним з найбільших волонтерських фондів в Україні.

Рух за незалежність Карелії “Stop the Occupation of Karelia” засновано 2012 року. Його метою є створення незалежної національної держави для карелів, поморів, вепсів та інших народностей, яка дотримуватиметься “традиційних нордичних цінностей”.

У 2023 році учасники організації заявили про створення Карельського національного батальйону імені Левонена в складі Міжнародного легіону територіальної оборони України.

Нагадаємо, що всього станом на сьогодні у списку “небажаних” у РФ зазначено понад 150 організацій. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що генпрокуратура Росії визнала “небажаними організаціями” український Центр громадянських свобод (ЦГС) та фонди Фрідріха Наумана та Бориса Нємцова, зареєстровані в Німеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter