У Росії ухвалили закон про довічне ув’язнення за держзраду

Дата: 18 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Держдума РФ ухвалила закон, який запроваджує довічне позбавлення волі за державну зраду та “акт міжнародного тероризму”.

Про це повідомляє російське інформаційне агенство ТАСС.

Фото: Опора

Раніше за ці злочини росіянам загрожував тюремний термін до 20 років зі штрафом у розмірі до 500 тисяч рублів.

Також російські депутати підтримали посилення кримінальної відповідальності за диверсії та тероризм. За диверсії та теракти пропонується карати до 20 років позбавлення волі замість 15 років.

Крім того, Держдума ухвалила поправки про відповідальність за сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких не бере участі Росія, або рішень про кримінальне переслідування російських військових чи посадових осіб.

За сприяння у виконанні рішень таких організацій, а також рішень про кримінальне переслідування російських посадових осіб або військових тепер передбачається покарання від 300 тисяч до 1 мільйона рублів або позбавлення волі на строк до п’яти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на той самий термін.

Раніше ZMINA писала, що напередодні в Росії міський суд Москви засудив до 25 років колонії суворого режиму російського опозиційного політика та журналіста Володимира Кара-Мурзу. Його звинуватили в поширенні “фейків” про російську армію, участі в діяльності “небажаної організації” та державній зраді.

Нагадаємо, що в березні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон “Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності”, який передбачає смертну кару для посадовців і військових за державну зраду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter