У Росії силовики затримали як підозрюваних адвокатів Навального

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії силовики прийшли з обшуками та затримали трьох адвокатів, які представляють у суді інтереси опозиціонера Олексія Навального. 

Про це розповіла прессекретарка політика Кіра Ярмиш

Ілюстраційне зображення. Комунальник замальовує графіті з портретом Навального у Росії. Фото: Reuters

Затримали Ігоря Сергуніна, Вадима Кобзєва та Олексія Ліпцера

Достеменно не відомо, що їм закидають, однак затримали їх згідно зі статтею про підстави для затримання підозрюваних. Соратники Навального кажуть, що переслідування може бути пов’язане зі справою щодо участі в екстремістській спільноті. 

Екстремістською спільнотою російські силовики вважають “Фонд боротьби з корупцією”, створений опозиціонером, а “ненависть” члени спільноти розпалювали, на думку слідчих, до корупціонерів у владі. 

“Як за радянських часів, переслідують не лише політичних активістів і перетворюють їх на політичних в’язнів, а і їхніх адвокатів”,прокоментував Навальний новину щодо своїх захисників з зали суду, де один з них мав бути присутнім. 

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну у Росії Путін дозволив депутатам не публікувати декларації з награбованим із бюджету. Один з авторів ідеї сказав, що причиною зміни правил є те, що “не всім це цікаво, не всім це хочеться робити – ліньки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter