У Росії судитимуть 52-річну мешканку Запоріжжя буцімто за тероризм

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

До південного окружного військового суду, що в Ростові, направили справу 52-річної мешканки Запорізької області. Слідчі наполягають, що жінка нібито планувала влаштувати теракт під час незаконних виборів на окупованій території.

Крім того, росіяни заявляють, що під час обшуку в будинку жінки нібито знайшли наркотики. 

Про це йдеться у повідомленні генпрокуратури РФ.

За матеріалами слідства, мешканка Запорізької області Ірина Куліш буцімто була учасницею терористичної групи, яку створили для протистояння російській агресії та окупації.

Восени 2022 року, стверджують російські слідчі, невідомий чоловік з тої ж групи нібито передав Ірині інформацію про тайник з вибухівкою. Її жінка буцімто мала закласти на дільниці, де проводили незаконні вибори.

За інформацією російських медіа, 10 жовтня до жінки прийшли з обшуком. Силовики відзвітувалися, що знайшли у неї у квартирі потужний вибуховий пристрій та 12 грамів канабісу. Вже 30 жовтня росіяни відкрили кримінальну справу щодо Ірини.

Жінку звинувачують за чотирма статтями російського Кримінального кодексу: участь у терористичному угрупованні, незаконне зберігання вибухівки, підготовка теракту та зберігання наркотичних речовин.

Як відомо, Росія регулярно відкриває кримінальні справи про тероризм щодо українських цивільних. Так, наприкінці грудня апеляційний військовий суд у Москві підтвердив вирок 23-річному Прохору Нейжмакову з Рубіжного. Його відправили до колонії на три роки за те, що він нібито пропагував тероризм в телеграмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter