У Росії створили оновлену “піонерію”, яку очолить Путін

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму 20 липня відбулися установчі збори “нової піонерії” – загальноросійського руху дітей та молоді. Президент Росії Володимир Путін погодився очолити наглядову раду організації.

Про це повідомляє російське інформагентство “Інтерфакс”.

Установчі збори руху відбулися в дитячому центрі “Артек” у тимчасово окупованому Криму. Назву руху поки не обрали.

У заході брали участь 46 людей, серед яких були представники дитячих громадських організацій та рухів, адміністрації президента РФ та федеральних органів влади.

Серед засновників – “Юнармія”, АНО “Большая перемена” та Російський рух школярів.

Нагадаємо, що 7 липня депутати держдуми РФ ухвалили законопроєкт про створення загальноросійського “руху дітей та молоді”. Нова організація за структурою нагадуватиме радянський піонерський рух. Вона вибудовуватиме “єдину політику виховання молоді”. 

14 липня президент Росії Володимир Путін підписав закон про створення цього руху. Відповідно до закону, ця організація є добровільним самоврядним загальноросійським суспільно-державним рухом, який націлений на “формування в дітей світогляду на основі традиційних цінностей”.

Раніше ZMINA писала, що росіяни значно розширили масштаби військового вишколу дітей в РФ. Випускників військових курсів схиляють до підписання контракту зі збройними силами окупантів.

За даними українських розвідників, у російському місті Бєлгород та області відкрили 500 кадетських класів та близько 1000 юнармійських класів.

Фотографія обкладинки: АР / ТАСС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter