РФ посилює військовий вишкіл дітей та збільшує кількість “юнармійців”

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни значно розширили масштаби військового вишколу дітей в РФ. А випускників військових курсів схиляють до підписання контракту зі збройними силами окупантів.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки.

Фото: Kirill Kudryavtsev / AFP

За даними українських розвідників, у російському місті Бєлгород та області відкрили 500 кадетських класів та близько 1000 юнармійських класів.

Також у Бєлгороді відкрили курси початкового військового вишколу для тих, хто бажає служити в армії РФ, однак не має відповідного досвіду. Випускників курсів схиляють до підписання контракту зі збройними силами окупантів.

Крім того, наближення зони бойових дій до кордону Бєлгородської області змушує місцеву владу переносити низку об’єктів, пов’язаних із війною, углиб російської території. Зокрема, так званий “пункт прийому біженців”, а по суті – насильно переміщених осіб, передислокований із району поблизу селища Нєхотєєвка до смт Октябрський.

Логістика прийому людей залишається без змін: після оформлення “біженці” направляються у приміщення спортивного комплексу “Віраж” (критий картодром). З початку війни через пункт пройшли 6,5 тисячі осіб, в тому числі 1,4 тисячі дітей.

Одночасно не припиняється практика незаконного усиновлення дітей з тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей російськими сім’ями.

Нагадаємо, серед мобілізованих окупаційною владою “ЛНР” та “ДНР” неповнолітніх, які стали частиною незаконних збройних формувань, вже є загиблі підлітки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter