Російська держдума підтримала створення аналога піонерської організації в РФ, яка вибудовуватиме “єдину політику виховання дітей”

Дата: 07 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Депутати держдуми РФ ухвали законопроєкт про створення загальноросійського “руху дітей та молоді”. Нова організація за структурою нагадуватиме радянський піонерський рух. Вона вибудовуватиме “єдину політику виховання молоді”.

Про це повідомляє пресслужба російської держдуми.

Джерело: “Ведомости”

Рух братиме участь у вихованні, профорієнтації, організації дозвілля підростаючого покоління, формуватиме світогляд, готуватиме молодь до повноцінного життя в суспільстві“, – йдеться у повідомленні.

У законопроєкті не визначено назву організації. Передбачається, що вона працюватиме під контролем федеральної влади та керівників регіонів, первинні відділення створюватимуться у школах, інтернатах, будинках культури та гуртках. Вихователями можуть бути повнолітні громадяни з середньою освітою, які не включені до списку “іноземних агентів”.

Стверджується, що участь в організації буде добровільною. Голова комітету з молодіжної політики у держдумі Артем Метелєв заявив, що уряд РФ може передати організації у власність дитячі табори, палаци піонерів та заклади додаткової освіти. За його словами, наглядову раду організації запропонують очолити Володимиру Путіну.

Російський президент підтримав ідею про створення цієї організації наприкінці квітня. Законопроєкт внесли до думи у травні, у день столітнього ювілею піонерської організації.

Раніше, у 2015 році, Путін вже підписував указ про створення організації з аналогічними цілями; вона називалася Загальноросійський рух школярів.

Ця новина надійшла на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну. При цьому в РФ відбувається подальше посилення режиму та регламентація всіх сторін життя.

Раніше ZMINA повідомляла, що в навчальних закладах тимчасово окупованого Криму для незаконно вивезених дітей і вчителів із частин тимчасово захоплених районів Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської та Харківської областей планують проводити пропагандистські уроки, видавання російських атестатів та перекваліфікацію вчителів за російськими стандартами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter