У Росії ще двом ЗМІ присвоїли статус “іноземних агентів”

Дата: 16 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися
Міністерство юстиції Росії включило до реєстру ЗМІ-“іноагентів” ТОВ “Москоу діджитал медіа” (видання Republic) і АТ “РС-Балт” (інформагенцію “Росбалт”).
 
Про це йдеться на сайті відомства.
 
Джерело: radiosvoboda.org

15 жовтня 2021 р. на виконання вимог чинного законодавства РФ до реєстру іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента, включені товариство з обмеженою відповідальністю “Москоу діджитал медіа” і акціонерне товариство “РС-Балт””, – заявили у російському Мін’юсті.

Як повідомляє інформагенція Інтерфакс АТ “РС-Балт” зареєстровано в Санкт-Петербурзі, гендиректором компанії є Лариса Афоніна.

Гендиректором “Москоу діджитал медіа” є Олександр Вінокуров, а бенефіціаром – власниця телеканалу “Дождь” (канал визнаний у Росії ЗМІ-“іноагентом”) Наталія Сіндєєва.

Головний редактор видання Republic журналіст Дмитро Колєзєв заявив, що у їхнього видання немає іноземного фінансування, вони існують виключно на кошти підписників та підписниць. 

Нагадаємо, російський Мін’юст присвоїв статус так званого “іноземного агента” проєкту Bellingcat, який працює над журналістськими розслідуваннями.

Як відомо, за російськими законами, “іноагенти” зобов’язані всі свої повідомлення маркувати текстом чи плашкою, яка попереджає, що “це повідомлення” поширене ЗМІ-“іноагентом”. За невиконання цієї та ще багатьох умов російська влада може штрафувати видання, а на журналістів можуть відкрити адміністративні, а згодом і кримінальні провадження. Крім того, навіть неофіційне об’єднання людей без юридичного оформлення можуть визнати “небажаною організацією”, що також накладає певні санкції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter