У Росії художницю покарали за показ “екстремістського” райдужного прапора

Дата: 05 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Ленінський районний суд російського міста Саратов визнав винною в “демонстрації символіки екстремістської організації” місцеву фотохудожницю Інну Мосіну за те, що вона опублікувала в соцмережах світлину райдужного прапора. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Інна Мосіна. Фото: Медіазона

Увагу на художницю Мосіну російські силовики звернули через її публікації в інстаграмі, а зробили це всього за місяць до визнання російською владою “міжнародного руху ЛГБТ”, якого не існує, екстремістською організацією. 

Росіянка має виплатити штраф 1500 рублів, однак якщо на неї складуть ще хоч один протокол за цією ж статтею, то вона вирушить до колонії. Випадки, коли силовики цілеспрямовано переслідували певну людину чи навіть родину, не поодинокі в сучасній Росії. 

Цікаво, що суд, ухвалюючи рішення, не повідомив Мосіній, за які саме фото її карають. Жінка вважає своє переслідування незаконним. 

Справа Мосіної перша, але вже не єдина подібна в РФ.

За час, що минув від першого судового засідання в справі Мосіної, стало відомо, що в іншому російському місті Нижній Новгород дівчину відправили під арешт на п’ять днів за “райдужні сережки”, що навіть не були пофарбовані в кольори ЛГБТ-прапора. Її затримали після того, як на неї з другом у закладі напав незнайомець, який побачив українську символіку на одязі в хлопця.

Також у російському місті Волга оштрафували на тисячу рублів хлопця за показ райдужного прапора в соцмережах. 

Нагадаємо, щоб дійти до повної “заборони ЛГБТ”, російським посадовцям знадобилося 10 років активної гомофобної кампанії. Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще 2013 року, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства.

Торік гея з російського села, де мешкає менш як 5 тисяч людей, засудили за те, що розповів про свою гомосексуальність. Силовикам на нього донесли незнайомі. 

Фотографія обкладинки: EPA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter