У Росії хочуть легалізувати трудове рабство, відправляючи безхатьків на “трудову реабілітацію”

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії члени ради з піклування в соцсфері при уряді та громадській палаті РФ запропонували знаходити безпритульних людей та відправляти їх на “трудову реабілітацію”. 

Про це повідомляє пропагандистське російське видання “Відомості”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: tadviser.com

Росіянам, які побачили безхатька на вулиці, хочуть запропонувати повідомити про це за спеціальним номером, щоб на місце приїхали силовики та медики. Вони заберуть людину до відділення, де проведуть дактилоскопію, ідентифікують особу, а потім передадуть інформацію до Центру соціальної адаптації, де й вирішуватимуть долю затриманого. 

Безпритульних чоловіків можуть відправляти до “соціально-трудових будинків”, а жінок – до кризових центрів. Офіційно від такої “реабілітації” нібито можна буде відмовитись. 

Навіть опитані російськими пропагандистами експерти побоюються, що ідея посадовців фактично легалізує трудове рабство. Російські благодійники у 2021 році оцінювали кількість безхатьків у країні від 1 до 4 мільйонів людей. 

У Росії вже існує система примусової праці, але працює вона для ув’язнених у пенітенціарних установах. В’язні, наприклад, будували льодову арену в Новосибірську, а наприкінці 2021 року служба виконання покарань РФ звітувала, що відправить на роботи щонайменше 188 тисяч людей. 

Голова відомства ще на стадії ідеї казав, що умови праці не будуть схожі на радянський ГУЛАГ, а згодом разом з російським мін’юстом почав готувати зміни до законів, щоб відправляти на роботи в’язнів до Арктики. 

Нагадаємо, що ZMINA раніше підготувала поради, як не стати жертвою торгівлі людьми під час війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter