У Росії дівчині загрожує арешт або штраф за фото райдужного прапора в інстаграмі

Дата: 30 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії суд почав розглядати справу Інни Мосіної – першої людини в країні, яку звинувачують у “демонстрації екстремістської символіки” через публікацію на власній сторінці в інстаграмі райдужного прапора. 

Про це розповідає “Медіазона”. 

Інна Мосіна. Фото: фейсбук-сторінка дівчини

Основою для обвинувачення жінки став допис в інстаграмі про дівчину з алопецією. Мосіна, яка позиціює себе як фотохудожницю, каже, що прагне створювати “інклюзивні історії про нетипову жіночу красу”.

У протоколі, складеному на росіянку, йдеться, що 13 грудня 2023 року російський силовик знайшов у її профілі фотографії з райдужними прапорами. Сталося це за місяць до набрання чинності рішення Верховного суду РФ про визнання “міжнародного руху ЛГБТ”, якого не існує, екстремістською організацією. 

Нині сторінку дівчини видалено, тож знайти ці світлини не вдається.

Захиснику Мосіної під час засідання в справі довелося нагадувати суду, що дівчина не має доводити свою невинуватість. Наступне засідання призначили на лютий. Мосіній за “демонстрацію екстремістської символіки” загрожує кількатисячний штраф або адміністративний арешт на 15 діб. 

Нагадаємо, щоб дійти до повної “заборони ЛГБТ”, російським посадовцям знадобилося 10 років активної гомофобної кампанії. Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще 2013 року, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства.

Правозахисники за рік після ухвалення першого закону щодо “пропаганди ЛГБТ” фіксували сплеск гомофобії в РФ та нападів на ґрунті ненависті, зокрема вбивств, за які не карають убивць. Після офіційної заборони “руху ЛГБТ” правозахисники прогнозують катастрофічні наслідки. 

Торік російським медикам дозволили катувати ЛГБТ-людей під виглядом “лікування”. 

Фотографія обкладинки: Нова Газета 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter