У Росії діти з військово-патріотичного клубу розбили на сцені муляж цегли з написом “смерть п*дорам”

Дата: 02 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У російському місті Ярославль під час виступу вихованці місцевого військово-патріотичного клубу розбили на сцені кувалдою муляж цегли з написом “Смерть п*дорам”.

Про це повідомляє видання 76.ru.

Фото: 76.ru

Виступ був присвячений 20-річному ювілею клубу “Десантник”. Під час одного з номерів підопічного клубу підняли на руки та поклали йому на живіт муляж з написом “Смерть п*дорам”. Після цього інший учасник ударив по муляжу кувалдою та розбив його. 

Як зазначають журналісти, багато присутніх у залі, серед яких були маленькі діти, не підтримали дій на сцені. Обурення інцидент викликав і в директора будинку культури, в якому проходив виступ, а також у голови місцевого відділення організації ветеранів чеченської війни “Захисник” Тараса Сидорина

“Я не був на самому виступі, але побачив ці фотографії в соціальних мережах. Ми розглядаємо такі випади як заклик до вбивства. Заяву в правоохоронні органи вже написано. У залі були маленькі діти. Така поведінка просто неприпустима”, – сказав він.

Місцевий уповноважений з прав дитини Михайло Крупін також повідомив, що проведе перевірку через “неприпустимість нецензурної лайки в пропаганді патріотичного виховання”. Водночас посадовець підкреслив, що виступає “противником проведення пропаганди ЛГБТ-спільноти”.

Своєю чергою керівник військово-патріотичного клубу Андрій Палачов не бачить у поведінці своїх вихованців нічого страшного. 

“Дітлахи просто вирішили пожартувати та намалювали цей напис в останній момент. П***м (гомосексуалам. – Ред.) узагалі в Росії робити нема чого. За що їх (дітей. – Ред.) карати? Вони просто “дірявих” не люблять, я таких теж не люблю. Сім’я повинна бути традиційною: хлопчик і дівчинка, а не ось ця вся п***я”, – сказав він. 

Керівник військово-патріотичного клубу “Десантник” Андрій Палачов. Фото: iMag.one

Із 2013 року в Росії карають за так звану “пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх”, однак випадки гомофобії залишаються поза увагою російських правоохоронців. Минулого року в Ярославлі десантники побили ЛГБТ-активіста, який на День ВДВ вийшов перед ними з плакатом: “Геї також служать у ВДВ”.

Деякі ЛГБТ-росіяни змушені покидати батьківщину через погрози. Так, наприклад, сталось із лесбійською родиною, яку почали переслідувати після участі в рекламі супермаркету. 

Прихисток за кордоном попросив і росіянин на ім’я Ілля Бронський. Після інтерв’ю журналістам, у якому він розповів про свою орієнтацію та позитивний ВІЛ-статус, йому почали погрожувати, а згодом напали в переході зі словами “снідозний п*дор”.

В Україні ЛГБТ-люди також стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації або ідентичності. Активісти вимагають від парламенту підтримати законопроєкт №5488, який має на меті криміналізувати злочини щодо ЛГБТ. 

ZMINA докладно розповідала, що пропонують автори ідеї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter