У Росії чоловік вдерся до дитячого табору, де тримають викрадених з України дітей, та міг розбестити їх

Дата: 01 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У російському місті Анапа затримали 50-річного чоловіка, якого підозрюють у вчиненні сексуального насильства щодо дівчат з тамтешнього дитячого табору. Більшість із потерпілих – це викрадені росіянами діти з окупованої Донеччини. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Підозрюваний. Фото: телеграм-канал “Отдел МВД России по городу Анапе”

Випадок трапився в таборі “Щасливе дитинство”, негативні відгуки про який можна знайти у відкритих джерелах. Так, кілька років тому батьки жалілись, що адміністрація не евакуювала дітей після підтоплення, тож вони були вимушені жити в екскрементах тварин із сусіднього зоопарку, що текли разом з водою в табір. 

Дані щодо кількості постраждалих унаслідок дій затриманого чоловіка різняться: в одних джерелах ідеться по чотирьох, а в інших – про п’ятьох. Втім, у всіх повідомленнях зазначають, що більшість потерпілих – викрадені з окупованої Донеччини. Їхній вік від 10 до 12 років. 

Щодо особи підозрюваного, то раніше його вже судили за проникнення в житловий будинок, а також з’являлась інформація про те, що він жорстоко поводиться з тваринами. Офіційно йому закидають “розпусні дії” та “насильницькі дії сексуального характеру щодо неповнолітніх”. 

Нагадаємо, що підозрювана Міжнародним кримінальним судом у депортаціях дітей з України російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова  розповіла, що росіяни вивезли до своєї країни щонайменше 700 тисяч дітей. 

ZMINA вже розповідала, як влада РФ намагається якнайшвидше віддавати дітей у російські сім’ї. За допомогу у викрадені громадяни Росії отримують гроші у вигляді “соцпідтримки”.

Так, за всиновлення отримують суми в проміжку від 28 до 156 тисяч рублів щомісячно, що значно більше, ніж середня зарплата в деяких російських регіонах. Відомі випадки, коли з віддалених регіонів РФ на тимчасово окуповану територію України приїжджали сім’ї та всиновлювали одразу по 10–12 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter