У Рівному створили мурал на честь українського військового, якого розстріляли росіяни за фразу “Слава Україні”

Дата: 25 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На території обласного управління патрульної поліції у місті Рівне створили мурал на честь військового ЗСУ Героя України Олександра Мацієвського, якого розстріляли російські окупанти після того, як він промовив: “Слава Україні!“.

Про це повідомив у фейсбуці начальник управління Сергій Мерчук, а також перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Джерело: телеграм-канал Еміне Джеппар

“У Рівному з’явився мурал із зображенням Героя України Олександра Мацієвського. Його стратили російські терористи за фразу “Слава Україні”. Олександр показав, що одна людина може мати більше хоробрості, ніж уся російська армія”, – зазначила посадовиця.

На прохання поліцейських мурал намалював художник Костянтин Качановський. На стіні одного з приміщень на території управління він зобразив Олександра Мацієвського з цитатою Степана Бандери:І прийде час, коли один скаже: “Слава Україні!. А мільйони відповідатимуть Героям Слава!

Автор розповів, що патрульні звернулися до нього з проханням створити мурал із зображенням героя, який би кожного дня нагадував поліцейським про його подвиг.

Раніше ZMINA повідомляла, що снайпера 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександра Мацієвського окупанти розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло повернули додому в лютому 2023 року.

СБУ шукає винних у злочині в межах розслідування, яке триває за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter