СБУ остаточно підтвердила імʼя українського військового, страту якого зафільмували окупанти

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися
Служба безпеки України остаточно підтвердила ім’я військового, якого окупанти розстріляли після слів “Слава Україні!”. Це Олександр Мацієвський – снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області. Спецслужба вже працює над пошуком російських військових, які розстріляли українця, їм загрожує довічне ув’язнення.
 
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
 
Олександр Мацієвський

Слідчі змогли ідентифікувати убитого після низки слідчих дій, зокрема, спілкування з його рідними та побратимами, а також опрацювання фото та відеоматеріалів. СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтвердили, що військовий на відео – саме Олександр Мацієвський.

Мацієвського призвали на військову службу в березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області. СБУ встановила, що його розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло повернули додому в лютому 2023 року.

СБУ шукає винних у злочині в межах розслідування, яке триває за статтею про порушення законів та звичаїв війни. За це загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, Організація Об’єднаних Націй зробила попередній висновок про справжність вірусного відео з розстрілом беззбройного українського військовополоненого. На кадрах видно, як затриманого чоловіка, який стоїть у неглибокій траншеї, розстріляли з кількох автоматів після того, як він сказав: “Слава Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter