У “референдумі” на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу у 2012-му – Гайдай

Дата: 28 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У псевдореферендумі в Луганській області взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу 10 років тому – з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото: Слово і Діло

“Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані – мабуть, одиниці. Цифри можна намалювати будь-які, як і “правильно” порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями”, – написав він.

Гайдай зазначає, що на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року, коли ще голосувала вся Луганщина, до списків були внесені 1 мільйон 829 тисяч осіб. Наразі “привели голосувати” 1 мільйон 662 тисячі осіб. 

Тож, як пояснює очільник ОВА, з урахуванням явки лише в 94% маємо 1 мільйон 768 тисяч населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу. Тобто з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої “ЛНР” в організаторів “референдуму” виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб.

До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців у межах України – тільки за час повномасштабного вторгнення офіційно зареєстрованих понад 320 тисяч переміщених осіб. Багато хто ще не зареєструвався або користується довідкою, отриманою 7–8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали до країн Європи.

Також сюди ввійшли загиблі та поранені, яких Росія примусово мобілізувала під час вторгнення. Ймовірно, й полонені та зниклі безвісти.

“Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на Росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі, або 99,35%. Тобто всі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181-ї виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також. Порахували всіх”, – зазначив Гайдай.

Нагадаємо, що 23 вересня на окупованих територіях росіяни розпочали “референдуми”. Українські військові казали, що групи для обходу помешкань мають із собою зброю та фактично примушуватимуть людей голосувати.

А Сполучені Штати вже отримали дані про те, що в окремих регіонах окупаційна влада визначила конкретні цифри фейкових голосувань – у межах 75% за нібито “приєднання” до Росії, які мають бути оголошені за результатами цих фейкових “голосувань”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter