У прикордонних селах Румунії військові зводять укриття, а мешканцям розсилають сповіщення про російські атаки

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Румунії почали встановлювати укриття на території регіонів, де знайшли уламки безпілотників, якими росіяни атакують Україну.

Про це розповіли в тамтешньому міністерстві оборони. 

Фото: міністерство оборони Румунії

Рішення про встановлення укриттів влада Румунії ухвалила ще 7 вересня, а до робіт залучили 50 військовослужбовців. 

Бетонні блоки розмірами 9,6 метра завдовжки, 2 метри завширшки та 1,5 метра заввишки мають передати у власність місцевій владі.  

Окрім укриттів мешканцям прикордонних регіонів почали розсилати сповіщення про російські атаки. У телеграм-каналах уже показали, який вигляд мають ці повідомлення. 

Тривога в ніч на 13 вересня, судячи з повідомлення румунських посадовців, тривала з 00:45 до п’ятої години ранку. 

Фото: телеграм-канал “Реальна війна”

Вперше про атаку російських безпілотників по території Румунії, яка є членом НАТО, Україна розповіла ще 4 вересня, втім румунська влада це спочатку заперечувала. 

Президент Румунії Клаус Йоханніс невдовзі назвав ситуацію з російськими безпілотниками “абсолютно неприйнятним порушенням” суверенного повітряного простору, а члени НАТО у відповідь висловили “рішучу солідарність” з Румунією. 

Нагадаємо, що це не вперше, коли снаряди, випущені росіянами по Україні, перетинають кордон. Торік на території Молдови після масштабного обстрілу виявили ракету, а до цього ракети падали на території Польщі, вбивши двох людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter