У прифронтовій Курахівці на Донеччині досі лишаються понад 1000 жителів

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на 15 серпня у селищі Курахівка на Донеччині, яке розташоване приблизно за сім кілометрів від лінії фронту, мешкають понад 1000 людей. Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ у Курахівській громаді загинуло 18 жителів, ще 38 зазнали поранень.

Про це повідомили в поліції області.

Наслідки російського обстрілу Курахівки узимку 2023 року. Архівне фото. Джерело: телеграм-канал Павла Кириленка

“Поліція допомагає забезпечувати жителів найнеобхіднішим. Цього разу доставили понад тонну гуманітарної допомоги… Війська РФ щодня завдають ударів по селищу. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Курахівці загинуло 18 жителів, 38 отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

Раніше в селищі мешкало близько 3000 людей, зараз – трохи більше тисячі.

Наслідки російського обстрілу Курахівки узимку 2023 року. Архівне фото. Джерело: телеграм-канал Павла Кириленка

Наразі в селищі оголошена примусова евакуація родин з дітьми. Через небезпеку більшість сімей  виїхали, але деякі досі залишаються жити в населеному пункті. Місцева влада та поліціянти закликають місцеве населення евакуюватися до безпечних регіонів.

Нагадаємо, Донеччина є одним з регіонів, що найбільше постраждав унаслідок російського вторгнення. Так, від 24 лютого 2022 року в регіоні загинула 2151 людина, а поранення дістали 5649. Ці дані не враховують інформації про загиблих в окупації, наприклад у Маріуполі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter