У президента вважають, що Німеччина обережними заявами заохочує Росію воювати

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк обурений, що міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт не називає події в Україні війною. Він вважає, що вона заохочує Росію до вбивств заявами про те, що НАТО не захищатиме небо над Україною.

Про це Подоляк написав у Twitter.

Крістіне Ламбрехт

“Міністр Ламбрехт знову сказала, що НАТО не втрутиться у конфлікт і не створить безпольотну зону над Україною. Вбивчо. Кожна така заява європейських політиків заохочує РФ до масових убивств в Україні. Не хочете називати війну війною і боїтеся Путіна, то хоч не робіть провокаційних заяв”, – обурився політик.

Напередодні німецька газета “Welt” з посиланням на українські урядові джерела повідомила, що Україна отримала 500 з 2700 обіцяних Німеччиною на початку березня зенітних ракет типу “Стріла”.

Відомо, що передача відбулася в Польщі лише в четвер увечері. За даними українських урядових кіл, подальших поставок “Стріли” не планується.

Як відомо, Крістіне Ламбрехт очолює Міністерство оборони в уряді Олафа Шольца з 8 грудня 2021 року.

Раніше ZMINA повідомляла, що Німеччина – єдина країна, яка чинить опір спробам Євросоюзу накласти санкції на найбільший російський банк “Сбербанк” та російський енергетичний сектор.

Наступного тижня українці планують провести мітинги біля головних офісів компаній, які відмовляються піти з ринку Росії та припинити фінансування путінських ракет. Акції мають відбутися у різних містах світу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter