Українці по всьому світу мітингуватимуть проти компаній, які відмовляються піти з ринку Росії

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Наступного тижня українці планують провести мітинги біля головних офісів компаній, які відмовляються піти з ринку Росії та припинити фінансування путінських ракет. Акції мають відбутися у різних містах світу. 

Про це повідомив Дмитро Дубілет, банкір та бізнесмен, колишній міністр Кабінету міністрів, на своїй сторінці у фейсбуку. 

Фото: ANDREA RONCHINI/NURPHOTO

“Ми будемо організовувати ці акції спільно з українськими посольствами, українською діаспорою та взагалі з усіма, хто готовий підтримати Україну”,  – написав Дубілет.

Тих, хто може взяти участь у акціях, просять заповнити коротку форму. Працівників компаній натомість закликають анонімно поділитися інсайдерською інформацією про коміпанії на електронну адресу helpua.donations@gmail.com. 
 
В темі листа варто зазначити назву компанії, уточнив Дубілет: 
 
“В цьому емейлі, будь ласка, опишіть, наскільки великий у цієї компанії бізнес в Росії та чому вона все ще зволікає припинити його. Також опишіть, будь ласка, чи є якісь болісні точки, на які треба натиснути, щоб компанія прийняла рішення про бойкот Росії. І взагалі, надайте будь-яку інформацію по ставленню вашої компанії”. 
 
Перелік компаній, щодо яких планують мітинги:
 
🇩🇪 Metro — Дюссельдорф, Німеччина
🇬🇧 Unilever — Лондон, Великобританія
🇫🇷 Danone — Париж, Франція
🇨🇭 Nestlé — Веве, Швейцарія
🇺🇸 Colgate-Palmolive — Нью-Йорк, США
🇺🇸 Johnson & Johnson — Нью-Джерсі, США
🇫🇷 Renault — Париж, Франція
🇸🇪 SKF — Гетеборг, Швеція
🇩🇪 Bosch — Герлінген, Німеччина
🇮🇹 Danieli — Буттріо, Італія
🇩🇰 Grundfos — Б’єррингбро, Данія
🇨🇭 Syngenta — Базель, Швейцарія
🇺🇸 DuPont — Делавер, США
🇺🇸 Dow Chemical — Мічиган, США
🇦🇹 Райффайзен — Відень, Австрія
🇮🇹 Unicredit — Мілан, Італія
🇫🇷 Société Générale — Париж, Франція
🇺🇸 Citi — Нью-Йорк, США
 
Нагадаємо, що після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС, США, Великобританія, Канада та низка інших країн ввели кілька раундів санкцій щодо Росії. Санкції щодо Росії ввела навіть Швейцарія, яка задля цього вперше з 1815 року порушила свій нейтралітет. Серед країн, які гальмують процес накладання обмежень, Німеччина. 

З Росії також йдуть великі компанії та виробники, серед яких Apple, Amazon, Shell, Nestle, General Motors, Adobe, Boeing, Danone, Lenovo, Mercedes й багато інших. 

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія стала лідером у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, щодо країни ввели вже 4333 обмеження. 

Як відомо, українські студенти Стенфордського та Масачусетського університетів спільно створили сторінку, яка відстежує компанії, що “підтримують економіку Росії та фінансують війну”. Окрім детальної інформації про компанії, сайт також вказує на чіткі дії, які кожен може зробити, щоб переконати їх припинити бізнес в РФ. Можна долучитися до протестів, або анонімно надати інформацію про компанії, які продовжують працювати у країні-загарбнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter