У Празі група людей напала на чоловіка, бо подумала, що він українець

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Чехії поліція розслідує інцидент з побиттям чоловіка групою людей. Слідчі у кримінальних справах з відділу по боротьбі з екстремізмом і тероризмом зʼясовують деталі справи про напад у звʼязку з національною приналежністю. За словами постраждалого чоловіка, нападники подумали, що він з України. 

Про це повідомляє “УНІАН” з посиланням на сайт празької поліції

Внаслідок нападу постраждалий повністю перестав бачити одним оком. Слідчі розслідують справу за фактом хуліганства та нанесення тілесних ушкоджень, які у випадку засудження караються позбавленням волі на строк до восьми років.

Правоохоронці також отримали відеозаписи з камер, на яких видно, що пʼятеро чоловіків пересувалися по центру Праги, натовпом напали на чоловіка та почали його бити, а після цього сіли в таксі й поїхали.

Це не перший відомий випадок нападів та переслідувань у Чехії, зумовлений ненавистю чи упередженим ставленням до українців.

Зокрема, на початку червня у соцмережах вибухнув скандал через булінг дітьми дівчинки з України. Під час шкільної екскурсії однокласники української дівчинки Поліни почали цькувати її, запитуючи, чи вона не росіянка. Коли дівчинка сказала, що вона з України, діти плюнули їй в обличчя. Дитина записала на відео, а її мати опублікувала це в соцмережах.

Президент країни Петр Павел засудив знущання над дитиною. Він наголосив, що проти насильства в школах загалом, але коли це стосується дитини, якій через війну довелося залишити дім і друзів, це “особливо ганебно”. 

Нагадаємо, що у Чехії засудили до чотирьох місяців умовного терміну Ярослава Попелка, який закликав зняти український прапор з Національного музею під час антиурядового протесту. Йому також заборонили перебувати в Празі впродовж 18 місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter