У “Правому секторі” пов’язують вбивство активіста Іваніни у Сумах з його спробами протидії торгівлі людьми (оновлено)

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Однопартійці загиблого у Сумах представника “Правого сектора” вважають його убивство замовним і пов’язують із діяльністю на протидію контрабанді та торгівлі людьми.

Про це виданню ZMINA повідомив  Сергій Супрун, командир двадцятої резервної сотні ДУК “Правий сектор”, член сумського обласного проводу партії.

Олександр Іваніна. Фото: фейсбук-сторінка активіста
Версії щодо побутового підґрунтя злочину у партії відкидають.

“У нього не було коханок, не було серйозних особистих конфліктів, не було боргів – фактично не було нічого, за що можна було вбити, за винятком хіба громадської діяльності: одному з контрабандистів був фактично перекритий нелегальний канал, була привернута увага правоохоронців, медіа, і, в принципі, цей злочинець постраждав, бо припинився його бізнес. Це була контрабанда нелегальних мігрантів, в’єтнамців. Їх завозили на територію України, і потім через територію України вони транзитом вивозилися на Європу. Була викрита група, це було озвучено, було звернення до правоохоронців, і розслідування ведеться ще й досі з цього приводу”, – зауважує Супрун.

За його словами, загиблий періодично отримував погрози від невідомих осіб, а також близько двох місяців тому була спроба проникнення до автівки його дружини, але тоді зловмисника злякав охоронець парковки.

“До поліції він звертався. Повідомляв в інтернеті, що йому надходили погрози. А тоді, коли намагались проникнути в автомобіль, то звертались в поліцію, виїжджав наряд поліції. Чи почали провадження, не знаю”, – говорить командир сотні.

ZMINA звернулася із запитом на підтвердження озвученої інформації та очікує на відповідь.

Під час пресконференції в Українському кризовому медіацентрі 29 жовтня керівник партії “Правий сектор” Андрій Тарасенко повідомив, що до всіх відповідних органів, зокрема, ДБР та прокуратури, направлені листи з вимогою швидкого та ефективного розслідування вбивства сумського активіста.

Також він розповів, що “Правий сектор” звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням взяти розслідування під особистий контроль.  

27 жовтня у Сумах убили 29-річного громадського активіста, представника “Правого сектора” Олександра Іваніну. Близько 21-ї години він разом зі своєю дружиною Ганною під’їхав до свого під’їзду, а коли вийшов із машини до багажника за речами, незнайомець, який досі сидів неподалік на лавці, дістав зброю та зробив кілька пострілів у бік Іваніни – чоловік помер на місці.

Як повідомили пізніше у Нацполіції, у рамках відкритого кримінального провадження щодо вбивства громадського активіста у Сумах слідчі розглядають дві основні версії події: вбивство на замовлення і вбивство, скоєне на ґрунті неприязних стосунків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter