У Полтаві запрацював центр підтримки ментального здоров’я

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Полтаві відкрили “Ментал Хаб” – центр підтримки ментального здоров’я, який надає безоплатні психологічні послуги.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Ментал Хаб” у Полтаві. Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Отримати безоплатні психологічні послуги у закладі можуть внутрішньо переміщені особи, ветерани та їхні родини. Також підтримку надають працівникам екстрених служб: медикам, правоохоронцям, рятувальникам та місцевим мешканцям, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у “Ментал Хабі” доступні індивідуальні психологічні консультації для дітей та дорослих. Є можливість записатися на групові заняття. Поміж іншим заплановано різноманітні тематичні події й освітні заходи на тему психоемоційного здоров’я.

Крім того, у центрі діє дитяча кімната, де можна отримати консультацію психолога або залишити дитину на час роботи зі спеціалістом.

Розташований “Ментал Хаб” за адресою: місто Полтава, вулиця Козака, 14. Працює центр щодня з 10:00 до 20:00.

Записатися на зустріч із фахівцями можна за номером (050) 764-59-68.

Нагадаємо, упродовж минулого року майже 135 тисяч українців зверталися до сімейних лікарів із проблемами, повʼязаними з ментальним здоров’ям. Серед них – понад 72 тисячі жінок та 18 тисяч дітей.

Раніше ZMINA повідомляла, що цього року Міністерство культури та інформаційної політики спільно з ЮНЕСКО планує створити в українських бібліотеках простори для психосоціальної підтримки. Це реалізують у межах проєкту міністерства “Мистецтво допомагати”, який є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter