У Полтаві вже рік не можуть провести апеляційний суд у справі щодо “кривавої арки”

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Полтаві вже рік не можуть провести засідання апеляційного суду в справі щодо так званої кривавої арки – про напад працівників однієї з охоронних фірм на місцевих активістів, ветеранів АТО Олександра Кобу та Дмитра Юденка 5 квітня 2017 року під час мирної акції: одного з нападників виправдали, іншому присудили п’ять років позбавлення волі.

Відповідачі та їхні адвокати по черзі не з’являються до суду, повідомив 18 травня Коба на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Олександра Коби

“Дійсним доповідаю. Сьогодні я відкрито матюкався перед колегією суддів. Сьогодні був черговий суд по кривавій арці, ми ні кого не кликали через небажання збирати багато людей в одному місці зараз. Але ми з Дімою Юденком, будучи в ЗСУ, знайшли можливість прибути на засідання, бо будь-який виїзд може бути для нас останнім, і тоді справа точно затухне”, – написав активіст.

За інформацією Коби, один з адвокатів нападників перебуває за кордоном, самі вони не приїхали, бо нібито не мають коштів на паливо.

“Є кошти на трьох дорогих адвокатів, але не на паливо. Жодних підтверджень неспроможності прибути вони не надали”, – уточнив він.

За інформацією постраждалого активіста, всього за рік вже було кілька апеляційних судів у “кривавій арці”, проте за фактом не відбулося жодного через неявку другої сторони та їхнього захисту.

“Наступне засідання буде 19 липня. Якщо ми з Демоном до того часу будемо живі”, – написав Коба.

Нагадаємо, що справа так званої кривавої арки розглядалася Полтавським судом понад три роки – з 2017-го по 2021-й. Позивачі – Коба, який отримав 11 ножових поранень, та Юденко, у якого було пробито діафрагму та зачеплено ліву легеню. Відповідачі, нападники на активістів – охоронці фірми “Скорпіон-2016” Євген Усенко й Анатолій Прядко.

Інцидент стався під час мирної акції місцевих мешканців проти забудови арки житлового будинку на вул. Соборна, 27, міста Полтави.

Захист потерпілого Коби вимагав по 10 років кожному обвинувачуваному плюс цивільний позов проти обох. Після оголошення вироку прокуратура заявила, що готує апеляцію.

Детально про справу ZMINA писала в матеріалі

“Кривава арка” в Полтаві: суд три роки не може ухвалити вирок нападникам на активістів – ветеранів АТО”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter