“Кривава арка” в Полтаві: суд оголосив вирок у справі, прокуратура готує апеляцію

Дата: 20 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Жовтневий райсуд Полтави ухвалив вирок у справі “Газетної арки” – про напад на місцевих активістів, ветеранів АТО Олександра Кобу та Дмитра Юденка 5 квітня 2017 року під час мирної акції місцевих мешканців: одного з нападників виправдали, іншому присудили п’ять років.

Про це кореспонденту ZMINA 20 травня повідомив телефоном Олександр Коба.

Джерело: фейсбук-сторінка Юрія Бублика

Справу експрацівника Кременчуцької охоронної фірми “Скорпіон-2016” Євгена Усенка перекваліфікували, знявши з нього обвинувачення в замаху на активіста Юденка, тобто з обвинувачення зник пункт про “групу осіб”. Анатолія Прядка судді взагалі виправдали.

Підтримати потерпілих під будівлю суду прийшли ветерани, представники національних формувань, місцеві активісти. Під час оголошення вироку під вікнами суду вони вигукували гасла “Бандити за ґрати”, “Україна понад усе” та інші.

“Наразі прокурор готує апеляцію на вирок, про дату засідання апеляційного суду я обов’язково повідомлю”, – сказав Олександр Коба.

Активіст розповів, що спроби “домовитися” з ним щодо “правильного” вироку тривали до останнього, пропонувалися великі гроші.

“Але є принципова позиція моя і мого адвоката: злочин має бути покараний, щоб ніхто не думав, ніби так можна робити без будь-яких наслідків для себе”, – уточнив він. 

Нагадаємо, що справа так званої кривавої арки розглядалася Полтавським судом понад три роки – з 2017-го. Позивачі – Олександр Коба, який отримав 11 ножових поранень, та Дмитро Юденко, у якого було пробито діафрагму та зачеплено ліву легеню. Відповідачі, нападники на активістів – охоронці фірми “Скорпіон-2016” Євген Усенко й Анатолій Прядко.

Інцидент стався під час мирної акції місцевих мешканців проти забудови арки житлового будинку на вул. Соборна, 27, міста Полтави.

Захист потерпілого Коби вимагав по 10 років кожному обвинувачуваному плюс цивільний позов до обох.

Детально про справу ZMINA писала в матеріалі

“Кривава арка” в Полтаві: суд три роки не може ухвалити вирок нападникам на активістів – ветеранів АТО”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter