У Полтаві відкрили модульне містечко для внутрішніх переселенців

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Полтаві відкрили модульне містечко для переселенців, де одночасно можна розмістити близько трьох сотень людей.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Джерело: poltava.to

Як зазначається, містечко складається з 240 модулів, тут уже мешкають близько ста переселенців із Харківщини, Донеччини, Луганщини, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Будівництво та облаштування модульного комплексу відбувалося спільними зусиллями міжнародних донорів та Полтавської ОВА в межах проєкту “Під безпечним дахом”. Його реалізував Фонд міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Віцепрем’єр-міністерка ‒ міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на відкритті містечка заявила, що його поява свідчить про єдність міжнародної спільноти навколо України. Вона подякувала Польщі та Великій Британії.

Ці дві країни з першого дня війни допомагають нашій державі. І вкотре довели, що солідарність не залежить від кордонів, а справжня підтримка проявляється в добрих справах. Сподіваюся, що наші внутрішні переселенці відчують тут затишок і турботу. Адже це проєкт величезної людяності, чуйності та добрих сердець”, ‒ сказала Верещук.

Нагадаємо, на Кіровоградщині побудували модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Воно розраховане на проживання 70 осіб. Заселяти людей туди планують із серпня.

Містечко має двоповерхову структуру з 4 входами, складається з 50 модулів: 22 призначені для проживання, решта – для побутових потреб. У помешкання вже завезли необхідну побутову техніку та речі домашнього вжитку, зокрема посуд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter