У Польщі сотні мігрантів намагалися прорватися через польсько-білоруський кордон: постраждали двоє військових

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За дві доби, 29–30 травня, 310 мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон, внаслідок таких агресивних дій постраждали двоє польських військовослужбовців, їх госпіталізували.

Про це повідомила пресслужба Прикордонної служби країни в соцмережі “Х”.

Джерело: Прикордонна служба Польщі

На підляській ділянці польсько-білоруського кордону 307 мігрантів намагалися незаконно перетнути кордон. Ще троє спробували зробити це на ділянці надбужанського відділу Прикордонної служби.

Іноземці за технічним бар’єром кілька разів атакували польських охоронців кордону, зазначив військовослужбовець Прикордонної служби Польщі Міхал Бура. Внаслідок цих агресивних дій двоє солдатів отримали поранення, їх доставили до лікарні.

Співробітники Прикордонної служби Польщі надали медичну допомогу чотирьом іноземцям.

Також затримали чотирьох так званих кур’єрів, які допомагали мігрантам.

Усього, за даними підляського відділу Прикордонної служби Польщі, з початку травня зафіксували понад шість тисяч спроб незаконного перетину кордону. У квітні таких спроб було понад 5,3 тисячі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що минулий, 2023 рік, став найсмертоноснішим для мігрантів з 2014 року: торік зафіксували щонайменше 8 565 смертей на міграційних маршрутах у всьому світі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter