Минулий рік став найсмертоноснішим для мігрантів за все попереднє десятиліття – ООН

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Минулий, 2023 рік, став найсмертоноснішим для мігрантів з 2014 року: торік зафіксували щонайменше 8 565 смертей на міграційних маршрутах у всьому світі.

Така інформація наведена у звіті Міжнародної організації з міграції (МОМ), яка посилається на дані організації “Зниклі мігранти”.

Дані про смертність мігрантів 2014–2023 рр. Джерело: iom.int

Кількість загиблих минулого року зросла на 20% порівняно з 2022-м. Це підкреслює нагальну потребу в діях, щоб запобігти подальшій втраті людей, йдеться у звіті.

У МОМ заявили, що відсутність безпечних, регульованих шляхів змушує тисячі людей обирати небезпечні міграційні маршрути. Зокрема через Середземне море, де минулого року загинули щонайменше 3 129 людей, які намагалися дістатися Європи. Ця цифра є найбільшою на цьому шляху з 2017 року.

Велику кількість смертей мігрантів зареєстрували в Африці (1 866) та Азії (2 138). В Африці сталося багато смертельних інцидентів в пустелі Сахара та на морському шляху до Канарських островів Іспанії. В Азії загинули багато мусульман-рохінджа з Мʼянми та афганських біженців.

Понад половину загиблих мігрантів втопилося, 9% смертей сталися внаслідок ДТП, 7% – через насильство.

З початку 2024 року вже загинули 512 мігрантів, уточнили у звіті.

Раніше ZMINA повідомляла, що лише за перше півріччя 2023 року загинули щонайменше 289 дітей під час спроби перетнути Середземне море, щоб потрапити до Європи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter