У Польщі після затримання поліцейськими помер 25-річний українець

Дата: 02 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У польському місті Вроцлав після затримання поліцією та побиття загинув 25-річний громадянин України на ім’я Дмитро Никифоренко. 

Про це повідомляє RMF FM.

25-річний Дмитро Никифоренко. Фото: Gazeta Wyborcza

Затримання чоловіка відбулося ще 30 липня. Того дня Никифоренко повертався автобусом додому після зустрічі з колегами по роботі, де вони вживали алкоголь. За однією з версій, яку наводять журналісти Gazeta Wyborcza, загиблий заснув в автобусі, а за іншою – дивно поводився і бився головою об вікно. Водій автобуса, на якому їхав Никифоренко, викликав поліцію. 

Правоохоронці забрали українця до витверезника, адже в його крові нібито було виявлено 1,5 проміле алкоголю. Затриманому приснули газом в очі, надягли кайданки, а також жорстко побили, зокрема кийками. 

“Один з поліцейських притискає його шию коліном, а другий душить його руками. Інший притискається палицею, яку тримають обома руками”, – переказують журналісти побачені кадри з камери відеоспостереження, які опинились у їхньому розпорядженні. 

Офіційно причину смерті українця досі не встановили, однак попередньо експерти вважають, що помер він унаслідок задушення. Поховали Никифоренка в серпні в Україні. 

Розслідування факту вбивства проводить районна прокуратура у Свідніці. Справу передали туди, щоб уникнути звинувачень щодо упередженості. Слідчі чекають результатів розтину – призначено додаткові обстеження.

Комендант міської поліції у Вроцлаві вже повідомив, що хоче звільнити двох із чотирьох наразі відсторонених офіцерів.

За даними польського Центру моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, Никифоренко приїхав до Польщі на роботу у 2020 році. 

Нагадаємо, що минулого року в Португалії працівники міграційної служби в аеропорту вбили 40-річного Ігоря Гоменюка. Чоловіка відвели до приміщення тимчасового монтажного центру, побили та закрили в кайданках на вісім годин. У цей час у Гоменюка стався напад епілепсії, а посадовці служби спочатку спробували приховати інцидент.

Весною поточного року винних у смерті покарав суд, однак лише за побиття.

Загалом минулого року у світі загинули більш ніж 3 тисячі мігрантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter