У Польщі під час російської атаки на Україну 2 січня підняли в небо чотири літаки F-16

Дата: 02 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Польщі військові підняли в небо чотири літаки F-16 під час чергової масованої атаки російських військових по Україні 2 січня. 

Про це розповіли в Збройних силах Польщі. 

Ілюстраційне зображення. Фото: The Aviationist

Під час атаки 2 січня росіяни випустили по Україні щонайменше 99 ракет різних типів. 

Для “гарантування безпеки польського повітряного простору” в небо підняли чотири літаки: близько 5:45 за місцевим часом злетіли два американські літаки з бази в Ласці, а близько 6:15 – ще два польські з бази в Кшесінах. 

Польські військові попередили про шум у східних частинах країни. 

Наприкінці минулого року, як казали польські посадовці, російська ракета під час чергової масованої атаки по Україні залетіла на територію Польщі та невдовзі покинула її. У відповідь на це заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Росії Андрієм Ордашем та повідомив останньому про “жорсткішу реакцію”, якщо випадок повториться. 

Своєю чергою Ордаш сказав, що РФ не даватиме жодних пояснень щодо інциденту, бо нібито не має доказів від польських посадовців. Це не вперше, коли снаряди, випущені росіянами по Україні, перетинають кордон

Нагадаємо, що торік у прикордонних селах Румунії військові звели укриття для місцевих та почали розсилати сповіщення про російські атаки. 

І Польща, і Румунія є членами НАТО. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter