У політв’язня Абдуллаєва від кайданків утворилася грижа сухожилля

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У фігуранта сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Узеїра Абдуллаєва діагностували грижу сухожилля. Вона утворилася внаслідок травми від наручників.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність” із посиланням на дружину Узеїра Феру Абдуллаєву.

Повідомляється, що лікар, який його оглянув, запропонував провести операцію. 

“Узеїр зробив третій офіційний дзвінок за час його відбування в колонії. Телефонував мені через “Зонателеком”. Повідомив, що його та Еміля Джемаденова викликали до лікаря і взяли аналізи. Для чого – не пояснили. Узеїра оглядав лікар, оскільки раніше він скаржився на об’ємне ущільнення на лівому зап’ясті. Лікар діагностував грижу сухожилля, що утворилася внаслідок травми від наручників. Запропонував прооперувати”, – розповіла Абдуллаєва.

Вона також розповіла, що, коли Узеїр запитав про причини поміщення його в штрафний ізолятор (ШІЗО), у російській колонії відповіли, що це “наказ вищих органів”.

“Коли він запитав, чому його тримають у ШІЗО, в колонії відверто відповіли, що це наказ вищих органів. Оскільки вони не відмовилися від своїх переконань і не визнали себе винними, від них нібито чекають якогось письмового “покаяння” і визнання провини”, – сказала Фера Абдуллаєва.

Правозахисники просять небайдужих писати політв’язням листи. Це можна зробити онлайн через проєкт громадського об’єднання “Кримська солідарність”

Нагадаємо, раніше фігурантові сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Теймуру Абдуллаєву продовжили тримання в російському ШІЗО до 20 червня, а його брата, Узеїра Абдуллаєва, скерували до штрафного ізолятора втретє.

Як відомо, п’ятірку фігурантів сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” затримали під час обшуків у Сімферополі 12 жовтня 2017 року.

Верховний суд Росії 24 грудня 2019 року змінив вирок засудженим у цій справі, зменшивши терміни ув’язнення на шість місяців.

Узеїр Абдуллаєв дістав 12 років і 6 місяців ув’язнення, Рустем Ісмаїлов – 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов – 11 років і 6 місяців, Айдер Саледінов – 11 років і 6 місяців. Сам Теймур Абдуллаєв отримав 16 років і 6 місяців ув’язнення в колонії. Для нього також передбачено адміністративний нагляд терміном на один рік і чотири місяці.

Після спроби анексії Криму Росія розпочала переслідування кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі. Раніше ZMINA розповідала, чим займається організація “Хізб ут-Тахрір” та чому її заборонили в Росії. В українському правовому полі немає заборон щодо діяльності цієї організації, вона діє легально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter