У паризькому Діснейленді зʼявилися перші гендерно-нейтральні вбиральні

Дата: 16 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Парки розваг Діснея по всьому світу прагнуть стати все більш інклюзивним та гостинним середовищем для відвідувачів. Раніше там вже прибрали звернення “леді та джентльмени” з оголошень на паркінгу, а нині відкрили нову гендерно-нейтральну вбиральню у паризькому Діснейленді. 

Про це повідомляє WDW News Today. 

Фото: Disney Cave 0f Wonders

Раніше жіноча вбиральня, що біля атракціону Autopia, мала дві окремі кімнати. Тепер одну з них зробили гендерно нейтральною, змінивши вивіску. Чоловічий туалет залишився без змін.

Торік такі вбиральні вже відкривали під час заходу Magical Pride, що проходив навпроти парку Walt Disney Studios. Зараз вони вперше стали доступними під час звичайних годин роботи парку.

Відтак, громадськими унісекс вбиральнями можуть користуватися люди будь-якої статі чи гендерної ідентичності. Крім того, вони зручні у тих випадках, коли до вбиральні мають зайти одночасно дві різностатеві людини, приміром, якщо мати відводитиме туди маленького сина, або дружина допомагатиме своєму чоловіку з інвалідністю тощо. 

Більше про те, за яким гендерним принципом організовувати туалети й роздягальні, щоб було зручно і безпечно всім, можна прочитати тут

Нагадаємо, що у Британії живе секс-терапевтка, на імʼя Крістін Хамбрідж, яка виховує свого сина в гендерно-нейтральних умовах. З самого початку жінка вирішила, що виховуватиме дитину без прив’язки до гендерних ролей, адже “стомилася від сексистських стереотипів” і хоче, щоб син сам міг обрати в майбутньому, ким хоче бути.

За словами Крістін, її син почуває себе дуже комфортно: він може годинами грати з машинками, а після не буде проти переодягнутися в балетну пачку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter