Британка розповіла, як три роки виховує сина в ґендерно-нейтральних умовах

Дата: 08 Червня 2018
A+ A- Підписатися

У Британії Крістін Хамбрідж три роки виховує свого сина в ґендерно-нейтральних умовах.

Про історію розповіло видання Lad Bible. 

Крістін Хамбрідж та її син Джексон

Три роки тому 29-річна секс-терапевт Крістін Хамбрідж народила сина Джексона. Із самого початку жінка вирішила, що виховуватиме дитину без прив’язки до ґендерних ролей, адже “стомилася від сексистських стереотипів” і хоче, щоб він сам міг обрати в майбутньому, ким хоче бути.

До ґенденрно-нейтрального виховання вона почала готуватися заздалегідь та попросила родичів не дарувати стереотипні подарунки для хлопчиків чи дівчат на день народження сина. 

“Ви бачите багато ґендерних стереотипів, наприклад всі іграшки для хлопчиків сині, вантажівки й динозаври. А якщо це для дівчинки, то все красиве й рожеве”, – розповідає вона.

Крістін попросила родичів не дарувати на день народження сина стереотипні подарунки для хлопчиків чи дівчат

Позицію дружини підтримав її 36-річний чоловік Нік, який працює стрес-менеджером.

За словами Крістін, її син почуває себе дуже комфортно: він може годинами грати з машинками, а після не буде проти переодягнутися в балетну пачку.

Нещодавно Джексон підійшов до мами та розповів про те, ким бачить себе в майбутньому.

“Я хлопчик, але коли я виросту, то стану жінкою з кільцем в носі”, – цитує вона сина.

Хамбрідж сприйняла слова як комплімент, адже сама носить пірсинг у носі. Також вона зазначила, що якщо її дитина захоче в майбутньому змінити стать, то вона не буде заперечувати та підтримає цей вибір.

“Наразі я говорю Джексону, що він мій син, бо він сам так себе ідентифікує. Але я дала йому зрозуміти, що так буде не завжди і якщо він відчує себе жінкою, то я буду нормально до цього ставитися. Я підвищую його нейтральність за ґендерною ознакою, наскільки можу. Я завжди виправляю людей, коли вони використовують ґендерно фіксовану мову навколо нього”, – розповіла про особливості виховання жінка.

Крістін з чоловіком Ніком та сином Джексоном

Головний спосіб, яким Крістін дозволяє сину шукати свій ґендер, – одяг. За її словами, вона розуміє, що через таке виховання Джексона можуть почати цькувати в дитячому садку чи школі.

“Я прийду до нього і підтримаю, незважаючи ні на що. Підвищення нейтральності дитини – це те, що дає їй всі варіанти, а потім дозволяє вирішувати”, – говорить мати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter