У ВР хочуть заборонити подачу води в Крим до деокупації

Дата: 22 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Народний депутат України Олексій Гончаренко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №4526 щодо заборони водопостачання через Північно-Кримський канал до деокупації Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляють на сторінці парламенту.

Північно-Кримський канал

На думку нардепа, постачання води до тимчасово окупованого Криму дозволить Росії зекономити кошти, завдяки якими вона збільшить фінансування власних правоохоронних органів. 

“Поставки водних ресурсів на тимчасово окуповану територію зменшать фінансову та економічну вартість утримання Криму для держави-окупанта, що сприятиме подальшій інтеграції Кримського півострова до складу Росії. Зекономлені кошти відкриють нові можливості для збільшення фінансування окупаційних спеціальних і правоохоронних органів. В умовах остаточного завершення формування “поліцейської держави” репресії російської окупаційної адміністрації проти громадян України в Криму будуть тільки посилюватися”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Його автори вважають, якщо в Крим подавати дніпровську воду, то дедалі більше росіян переїжджати туди жити, що зрештою позначиться на зміні демографії. Раніше українські правозахисники заявляли, що Росія вдається до системних політичних переслідувань на півострові, щоб спонукати громадяни України виїжджали з Криму.  

Незаконний “прем’єр-міністр” Криму Юрій Гоцанюк назвав появу цього законопроєкту “моральною деградацією”

“Це ще одне свідчення моральної деградації представників української влади, божевільної агресії, відсутності елементарних людських якостей… Дискомфорт і незручність, які відчувають кримчани, носять тимчасовий характер”, – написав він фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, у червні члени парламентського комітету з прав людини не підтримали заяву Верховної Ради стосовно спроб відновлення масштабного водопостачання Північно-Кримським каналом до тимчасово окупованого Криму. 

Раніше Представництво президента в Автономній Республіці Крим відкинуло звинувачення Росії стосовно обов’язків України постачати воду до тимчасово окупованого Криму. Відомство наголошує, що забезпечення окупованої території ресурсами – обов’язок держави-окупанта.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter