У Пакистані 70% постраждалих від торгівлі людьми становлять жінки та дівчата

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У звіті про торгівлю людьми за 2023–2024 роки зазначається, що понад 24 тисячі жінок і дівчат у Пакистані постраждали від цього явища. Це становить 70,6% від загальної кількості постраждалих.

Про це повідомив міністр інформації та телерадіомовлення Аттаулах Таррар, пише видання “The News International”.

Фото: Associated Press

Посадовець підкреслив, що торгівля людьми торкається як чоловіків, так і жінок та дітей, однак жінки та дівчата є особливо вразливими через сексуальну експлуатацію.

Таррар пояснив, що причинами, які підвищують ризик потрапляння жінок і дівчат у ситуацію торгівлі людьми, є гендерна нерівність, бідність, нестача освіти та дискримінація всередині країни.

Він також зазначив, що в Пакистані діють закони, спрямовані на боротьбу з цим явищем, і регулярно проводяться інформаційні кампанії, а Федеральне агентство з розслідувань (FIA) активно працює над протидією торгівлі людьми.

Нагадаємо, що ситуація з дотримання прав жінок в Пакистані загалом є складною. Так, у серпні цього року чоловіки напали на свою родичку, яка відмовилася відкликати заяву на розлучення. Один з нападників спробував відрубати їй ноги сокирою.

А минулого року поліція розслідувала вбивство 18-річної дівчини, до якого, ймовірно, закликала рада сільських старійшин – джирга. Усе через те, що фото дівчини та її подруги з’явилося в соцмережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter