В окупованому Криму заблокували інтернет-доступ до всіх українських радіостанцій

Дата: 12 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму російські інтернет-провайдери заблокували доступ до всіх українських радіостанцій, зокрема й музичних.

Про це повідомило Представництво президента України в АРК Крим.

Джерело: pixabay.com

Блокування розпочалося за кілька місяців після початку повномасштабної війни, і до грудня нинішнього року більшість загальнополітичних українських радіостанцій була заблокована. Проте доступ до музичних радіо залишався.

З початку грудня 2023-го доступ через інтернет заблоковано до всіх українських радіостанцій.

Нагадаємо, що після того, як Росія розгорнула військову операцію із захоплення Кримського півострова у 2014-му, росіяни систематично обмежують кримчан у праві доступу до інформації, блокуючи сайти сотнями. Під блокування потрапляють і платформи правозахисників, які опікуються проблемами півострова.

Незабаром після початку повномасштабного вторгнення доступ до більшості загальнополітичних українських ЗМІ на території тимчасово окупованого Севастополя також було заблоковано. Утім, кілька українських радіостанцій, зокрема Радіо НВГромадське радіо, Радіо Київ FM, все ж залишалися доступними. Їх можна було слухати онлайн і через програми на смартфонах.

16 грудня 2020 року Генасамблея ООН засудила блокування РФ українських вебсайтів і радіостанцій у своїй резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, Україна”, ухваленій 16 грудня 2020 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Севастополі російські інтернет-провайдери заблокували доступ до українських радіостанцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter