У тимчасово окупованому Севастополі інтернет-провайдери заблокували доступ до українських радіостанцій

Дата: 05 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Севастополі російські інтернет-провайдери заблокували доступ до українських радіостанцій.

Про це інформує кореспондент Крим.Реалії.

Не відкриваються не лише загальнополітичні, а й музичні радіостанції, які не мають політичних програм чи новин. Як приклад видання наводить Класичне радіо, що ретранслює виключно музику.

Блокують доступ такі інтернет-провайдери: зокрема, SevStar, “Севастополь телеком”, СТС (раніше відомий під брендом “Севмобайл”).

Як відомо, після того, як Росія розгорнула військову операцію із захоплення Кримського півострова у 2014-му, росіяни систематично обмежують кримчан у праві доступу до інформації, блокуючи сайти сотнями. Під блокування потрапляють і платформи правозахисників, які опікуються проблемами півострова.

Незабаром після початку повномасштабного вторгнення доступ до більшості загальнополітичних українських ЗМІ на території тимчасово окупованого Севастополя також було заблоковано. Утім, кілька українських радіостанцій, зокрема Радіо НВ, Громадське радіо, Радіо Київ FM, все ж залишалися доступними. Їх можна було слухати онлайн і через програми на смартфонах.

16 грудня 2020 року Генасамблея ООН засудила блокування РФ українських вебсайтів і радіостанцій у своїй резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, Україна”, ухваленій 16 грудня 2020 року.

Раніше Кримська правозахисна група закликала Росію негайно припинити блокування та відновити мовлення українських радіостанцій у Криму. Водночас кримські правозахисники наполягають, що Україні конче необхідно посісти активнішу позицію у сфері пошуку міжнародно-правових механізмів для притягнення до відповідальності Росії за ці дії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter