В одній зі шкіл Дніпра поліція проводить перевірку через цькування та побиття однолітками шестикласника

Дата: 24 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпрі правоохоронці проводять перевірку в середній загальноосвітній школі №29 через цькування та побиття однолітками шестикласника.

Про це повідомляє місцеве видання “Інформатор”. 

Інцидент із побиттям трапився 18 листопада, однак, за словами матері потерпілого Наталі, школяра цькують уже не перший рік. Того вечора на телефон хлопця однокласниця надіслала ролик, на якому діти спочатку обзивають постраждалого, а згодом починають бити. Хлопчик намагався захистити себе та втекти від нападників, однак ті не випускали його з класної кімнати. 

“Над ним почали знущатися з того часу, як він перейшов у цю паралель. Йому то футболку розмалюють, то хрести на спині намалюють, ображають постійно, а тепер до бійки дійшло. Мій Руслан просить, щоб я не ходила до школи й не втручалася в ситуацію, каже, що так тільки гірше стане. Але ж я бачу, що він став нервовим, неспокійним”, – розповідає жінка. 

Мати шестикласника поспілкувалась із кривдниками, які розповіли, що ненавидять її сина. Жінка того ж вечора, коли побачила відео побиття, звернулася до адміністрації закладу та до правоохоронців. 

“Це дуже прикра ситуація, невластива нашій школі”,коментує випадок журналістам видання “Наше місто” директорка школи Галина Пономаренко

Директорка школи №29 у Дніпрі Галина Пономаренко

Наступного дня після інциденту в класі провели бесіду за участю психолога, класного керівника та заступників директора. За результатами зустрічі дійшли висновку, що в конфлікті винні обидва учні.

“Було досягнуто домовленості про посилення виховної роботи, дотримання толерантності дітьми й, звичайно, про те, що діти повинні бути дружні одне з одним… Але вже в неділю я дізналася, що в соціальних мережах виклали відео та пост про цю ситуацію. Звичайно, оскільки мама заявила про ознаки булінгу, то ми скликали комісію з розслідування випадків цькування, запросили всі зацікавлені служби – поліцію, соцслужби та службу в справах дітей. Також запросили батьків учасників конфлікту. Питання на контролі”, – мовить Пономаренко.

Двом учителям, за словами посадовиці, вже оголосили догану за те, що не дотрималися правил чергування на поверсі під час зміни. Ситуація привернула увагу й департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради. 

Нагадаємо, що нещодавно на Херсонщині поліція покарала батьків декількох учнів місцевої школи, які разом з однолітками зацькували однокласницю. Діти створили від імені дівчинки сторінки в інстаграмі, викладали там фото, зроблені потай, супроводжували їх нецензурними дописами та малюнками, а потім обговорювали позаочі в закритому чаті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter