В Одесі відкрили доступний пляж з пандусами та ліфтом

Дата: 09 Червня 2021
A+ A- Підписатися

В Одесі відкрили інклюзивний пляж. 

Про це повідомили в Одеській міськраді. 

Фото: Одеська міська рада

Пляж із 46-метровим пандусом та ліфтом облаштували на базі вже наявного пляжу “Дельфін”. На території встановили дерев’яний настил, який займає більшу частину землі, що дає можливість під’їхати до води на візку. Запрацювали також медичний пункт, роздягальні та вбиральні, а для дітей створили два майданчики, один з яких інклюзивний.

“На ділянці між траверсами №12 і 13 узагалі не було пляжу: воду від підпірної стінки відділяла гряда каменів. Сьогодні це територія близько 4500 кв. м, де створено рівні можливості для всіх“, – розповіли в міськраді.

Фото: Одеська міська рада
Фото: Одеська міська рада
Фото: Одеська міська рада

До проєкту, як стверджує влада міста, долучили громадські організації людей з інвалідністю.

Локація вже отримала екологічний сертифікат “Блакитний прапор”. Він означає, що пляж відповідає стандартам 32 критеріїв, які стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки й послуг.

Нагадаємо, що вже понад рік, як в Україні набули чинності нові державні будівельні норми, що, зокрема, вимагають від власників культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів враховувати кількість місць для людей на візках у своїх залах. Потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп мають враховувати й усі нові та реконструйовані заклади харчування. Нові ДБН поклали також на українських роботодавців обов’язок облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей з інвалідністю.

Нещодавно активісти ініціативи “Доступно.UA” запустили мапу Києва з локаціями, зручними для маломобільних людей. Карта працює й у низці інших міст. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter