У Нью-Йорку відкрилася виставка одягу постраждалих від сексуального насильства

Дата: 12 Липня 2022
A+ A- Підписатися

11 липня в Нью-Йорку відкрилася виставку одягу під назвою “What Were You Wearing”. Це експозиція, на якій зібрано одяг постраждалих від сексуального насильства, що був на них під час нападу. Також інсталяції супроводжуються короткими історіями подій.

Про це повідомляє пресцентр ООН.

Фото: Getty Images

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш подякував людям, які наважилися поділитися власними історіями. Він наголосив, що така хоробрість надихає й надалі виступати проти гендерно зумовленого насильства. 

“Ці свідчення і ця виставка доводять, що сексуальне насильство відбувається всюди, у всі часи та в усіх культурах. Кожна третя жінка у світі зазнавала фізичного чи сексуального насильства, а у світі налічується 1,3 мільярда постраждалих від сексуального насильства”, – зазначив Гутерріш.

Назва виставки “У що ви були вдягнені?” ілюструє, наскільки недоречним та віктимізаційним є це питання. Одяг, представлений там, віддзеркалює різноманіття людей, що пережили насильство: вони з різних регіонів, різного віку та статі. Зокрема, це й історія про дитину, підгузки якої також продемонстровані на виставці. 

“Цей одяг зрозуміліше, ніж будь-який юридичний аргумент, демонструє, що дівчата та жінки зазнають нападів незалежно від того, у що вони вдягнені. Дійсно, особливість цього одягу полягає в його повсякденності. Його носили люди, які просто займалися своїми повсякденними справами, поки на них не напали”, – пояснив генеральний секретар. 

Наостанок він зазначив, що ООН докладе ще більше зусиль для досягнення до 2030 року Цілей у галузі стійкого розвитку, зокрема й Цілі 5 – про гендерну рівність.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ООН зафіксувала 124 випадки сексуального насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter