ООН зафіксувала 124 випадки сексуального насильства під час повномасштабної війни в Україні

Дата: 10 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні зафіксували 124 випадки сексуального насильства.
 
Про це йдеться на офіційному сайті ООН.
 

В Україні, за даними спецпредставника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміли Паттен, вже зафіксовано 124 випадки сексуального насильства під час війни”, йдеться у повідомленні.

Спецпредставниця Організації Обʼєднаних Націй з питань сексуального насильства в конфліктах Праміла Паттен зазначила, що наявні дані є “лише верхівкою айсберга” і не відображають масштабів сексуального насильства в контексті війни Росії проти України. За її словами, факти сексуального насильства в умовах війни важко виявити та розслідувати.

Нагадаємо, працівники поліції наразі загалом відкрили понад 20 кримінальних проваджень щодо вчинення сексуальних злочинів проти українців з боку росіян.

Водночас Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зі 108 заяв про сексуальне насильство, пов’язане з війною в Україні, станом на кінець червня перевірило та підтвердило 23 випадки. Це, зокрема, випадки зґвалтування, групового зґвалтування, катування, примусу до публічного роздягання, погроз сексуальним насильством тощо. З цієї кількості перевірених кейсів дев’ять випадків насильства скоєно щодо жінок, 13 – щодо чоловіків і один – щодо дівчинки (погроза сексуальним насильством).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter