У Німеччині запропонували висилати безробітних українських біженців

Дата: 23 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Німеччині очільник баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати українських біженців з Німеччини, якщо вони не працевлаштовані.

Про це пише німецьке видання Bild am Sonntag.

Джерело: AP Photo / Visar Kryeziu

Політик вважає, що після понад два роки після початку повномасштабного вторгнення має застосовуватися принцип для українців: працевлаштовуйтесь в Німеччині або повертайтеся в безпечні райони на Заході України.

Він також піддав критиці те, що, на його думку, коштом грошей платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

Добріндт сказав, що потрібні “сильніші зобов’язання щодо співпраці для шукачів притулку, коли йдеться про працевлаштування”.

“Має бути пропозиція у вигляді роботи, і це має бути частиною послуги з інтеграції”, – заявив він.

Представники урядової коаліції цю вимогу опозиціонера піддали різкій критиці. Так, заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів Дірк Візе заявив, що ХСС має соромитися таких вимог та “раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву “Х”, що означає “християнин”.

“Путін продовжує бомбити цілі по всій Україні. Тепер Добріндт також хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх батьків на фронті”, – підкреслив він.

Також пропозицію Добріндта розкритикував лідер Партії зелених Омід Нуріпур.

“Інсинуації, що українці приїжджають до нас через соцдопомогу, не визнають жаху путінської війни”, – сказав він.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до Німеччини, рятуючись від повномасштабної війни в Україні, прибули понад 1,1 мільйона людей. Серед них, за оцінками правозахисних організацій, – тисячі ромів.

За понад два роки до Інформаційно-аналітичного центру з питань антициганізму (MIA) надійшло 220 повідомлень від ромів, які скаржилися на упереджене та дискримінаційне ставлення, повʼязане з їхнім етнічним походженням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter