У Німеччині трансгендерним футболістам дозволили обирати, у якій команді грати – чоловічій чи жіночій

Дата: 26 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Федерація футболу Німеччини затвердила положення про участь у змаганнях трансгендерних та інтерсексуальних людей, а також небінарних персон. За новими правилами, футболісти самі обиратимуть, до складу якого колективу приєднатися.

Про це повідомляє The Guardian.

Трансгендерна футболістка Ребекка Квінн. Фото: Getty Images

Державні та регіональні асоціації, а також відповідні люди на низовому рівні протягом тривалого часу сигналізували про те, що існує невизначеність щодо того, як пристосувати трансгендерних, інтерсексуальних та небінарних гравців“, – заявила Сабіна Мамміц, яка курує жіночий футбол у країні.

Правила набудуть чинності в наступному сезоні, їх також включать у регламент DFB для молодіжного футзалу та аматорського футболу.

Правила перевіряються на місцевому рівні Берлінською федерацією з 2019 року. Регіональні асоціації призначатимуть довірених людей, щоб допомогти будь-яким гравцям, які не відповідають гендеру, надати їм право грати, тісно співпрацюючи з місцевими спеціалістами з боротьби з насильством та дискримінацією, щоб підтримати їх.

Нагадаємо, Міжнародна федерація плавання (Fina) змінила правила участі для трансгендерних спортсменів. Відтепер їм заборонять брати участь у жіночих елітних перегонах, якщо спортсмени не завершили свій гендерний перехід до того, як досягли 12 років (тобто вже пройшли якусь частину процесу чоловічого статевого дозрівання).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter