У Німеччині суд оштрафував 22-річну жінку за пропалестинське гасло “Від річки до моря”

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Берлінський районний суд наклав штраф у розмірі 600 євро на жінку за використання суперечливого гасла “Від річки до моря Палестині буде воля” під час пропалестинського мітингу.

Про це повідомляє Zeit.

Пропалестинський мітинг, 2023 рік. Фото: Sebastian Gollnow / DPA

Суд визнав, що використання цього гасла 22-річною активісткою на забороненому мітингу в районі Нойкьольн у жовтні 2023 року є потуранням кримінальним злочинам.

“Насамперед ми стурбовані контекстом цього гасла, особливо його тісним зв’язком з нападом терористичної організації ХАМАС на ізраїльських громадян 7 жовтня 2023 року”, – зауважив речник суду.

У своєму рішенні суд підкреслив, що в цьому контексті гасло “Від річки до моря Палестині буде воля” можна розглядати як заперечення права Ізраїлю на існування та підтримку дій ХАМАС.

Вирок ще не є остаточним, і адвокат жінки заявив про намір подати апеляцію на вирок.

Раніше парламент Нідерландів визнав гасло “From the river to the sea Palestine will be free” закликом до насильства. Таке саме рішення ухвалила й Баварія. 

Нагадаємо, що минулого року уряд Чехії та правоохоронці також обговорювали заходи боротьби з антисемітизмом під час публічних акцій. Зокрема, вони розглядали можливість покарання за гасло “Від річки до моря Палестина буде вільною” за певних обставин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter